In ascultare

Schimbarea totală a sursei de plăcere este ceea ce i-a făcut invincibili pe oamenii credincioși.

Când credința devine ascultare, atunci putem vorbi, într-adevăr, despre adevărata credință.Acolo unde păcatului îi este permis să trăiască în viață și în comportament, nicio bucurie nu este justificată și nicio plăcere nu este legitimă. Nicio încălcare a neprihănirii pure nu îndrăznește să se dezvinovățească pe motivul unei experiențe religioase superioare.

A căuta stări emoționale înalte în timp ce trăiești în păcat înseamnă a deschide ușa întregii noastre vieți pentru autoînşelare și pentru judecata lui Dumnezeu. „Fiți sfinți” nu este doar un moto care să fie înrămat și atârnat pe perete. Este o poruncă serioasă de la Domnul întregului pământ.

Cred că nu poate exista nicio îndoială asupra faptului că nevoia ce depășește toate celelalte nevoi din Biserica lui Dumnezeu din acest moment este cea după puterea Duhului Sfânt. Mai multă educație, o mai bună organizare, un echipament mai bun, metode mai avansate – toate sunt inutile. Este ca și cum ai aduce un aparat de respirat mai bun unui pacient care tocmai a murit. Oricât de bune ar fi ele, nu pot da viață niciodată. „Duhul este acela care dă viața” (Ioan 6:63). Oricât ar fi de bune, nu pot aduce niciodată putere.

„Puterea este a lui Dumnezeu” (Psalmul 62:11). Protestantismul este pe drumul greșit atunci când încearcă să câștige doar printr-un „front comun”. Nu de unitate organizatorică avem nevoie cel mai mult; cea mai mare nevoie este puterea. Pietrele funerare dintrun cimitir prezintă un front comun, dar ele stau mute și neajutorate în timp ce lumea trece.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s